Onze naam

De naam De Parel heeft alles te maken met het onderwijs dat wij geven op school. Zoals in de natuur een parel veilig in een oesterschelp groeit vanuit een zandkorreltje, zo groeit op school een kind ook. Laag voor laag komt er beleving, ervaring en kennis bij. Een parel is prachtig om te zien, waardevol, bijzonder. Zo zien wij kinderen ook; unieke schepsels van God onze Vader.

De Parel in de Bijbel
De Parel komt in verschillende teksten voor in de Bijbel. De gelijkenis met het koninkrijk van God in Mattheus 13 past mooi bij onze school:

Het Koninkrijk van de hemelen doet ook denken aan een koopman die op zoek is naar mooie parels. Ineens ontdekt hij er een van grote waarde. Hij verkoopt alles wat hij heeft en koopt die ene kostbare parel. (Mattheüs 13:45, 46 Het Boek)

Onze Vader in de hemel heeft alles voor ons over. Wij mogen de kinderen elke dag vertellen dat zij parels
zijn in Gods hand.

Ons logo
Het logo is volledig geïnspireerd op de visie van de school die natuurlijk niet toevallig overeenkomt met de symboliek van een parel in een oesterschelp. De cirkels symboliseren de school waar de kinderen in een veilige omgeving kunnen en mogen groeien, zoals ook de oester de parel een veilige omgeving biedt.  Om uiteindelijk vol zelfvertrouwen en overtuiging de wereld in te kunnen stappen.